Verslag Boegsprietdag

Verslag Boegsprietdag

Verslag Boegspriet 12 mei

‘s Morgens vroeg, 08:30, arriveerden we, Jolie en ik, in Oostvoorne bij de Boegspriet. Voor ons was het vroeg (zondagochtend) maar voor de bewoners was het nog vroeger. Sommigen waren rond 06:00 al opgestaan om maar op tijd klaar te zijn. Wassen, aankleden, eten, medicijnen innemen etc. Rond 09:00 was iedereen kompleet. Jacqueline en Peter van Gog, Aart Heijboer, Bas van der Wel en Martin Hoffmann, 4 begeleiders van de Boegspriet en 11 kinderen. O ja en de rolstoelbuschauffeur. Na een kop koffie was het tijd om te vertrekken naar Tien Gemeten. Eerst wilde de Boegsprieters weten wie wat voor auto had zodat een keuze gemaakt kon worden. De mercedes van Aart was heel verleidelijk evenals de Volvo van Jolie en de KIA van Martin. De indeling werd gemaakt en samen met 11 kinderen en 4 begeleiders vertrokken we naar Tien Gemeten. Onderweg op de A15 de grootste lol, elkaar inhalen, hard voorbijrijden, toeteren etc. Alleen de rolstoelbus deed niet erg mee. In Nieuwendijk aangekomen moesten we even wachten op de pont. Hier hebben we koffie en warme choco gedronken. We kregen hier ook een aantal fleece dekens die we mee mochten nemen het eiland op. (Het was redelijk koud weer) Op het eiland aangekomen kwam de paardentram voorrijden en begonnen we aan een uitgebreide tocht over het eiland. We hebben heel veel uitleg gekregen over hoe het was en wat er allemaal bij kwam kijken om het eiland weer terug te geven aan de natuur. Voor Aart was het bijzonder om hier weer te zijn omdat hij voor zijn werk vroeger heel vaak op het eiland geweest is ivm de aardappelhandel. Na een rondrit van ruim 2 uur was het weer tijd om naar de pont te gaan. Terug bij de auto’s moest er een en ander veranderd worden omdat sommigen niet gelukkig waren met de auto keuze. Christiaan wilde liever in de Volvo en Orlando wilde wel in de KIA. Op de weg naar Rotterdam, voor het 2e deel van het programma een klein buitje regen gehad. Op zuid bij de opstapplaats voor de Diana was het weer droog. Clown Snörre stond ons al op te wachten. De Boegsprieters waren weer erg blij om Snörre weer te zien. Iedereen werd aan boord gebracht en de rondvaart door de haven begon. Een hele dikke pluim voor de bemanning en de bediening op de Diana, ze hebben het iedereen weer bijzonder goed naar de zin gemaakt. Snörre heeft de kinderen heel goed weten te vermaken. Tijdens de act werden er hamburgers en pannenkoeken geserveerd. Er zijn ook verborgen talenten naar voren gekomen van de verschillende Kiwanis.

Aart bleek een geboren clini clown net als Bas en Martin. De kinderen hebben weer heel erg veel plezier gehad met Snörre en het was net als vorige jaren ontzettend leuk om mee te maken.

Rond 17:00 is iedereen weer van boord gegaan en zijn we weer teruggereden naar de Boegspriet. Jesse heeft vanaf Rotterdam maar zitten vragen of iedereen nog alsjeblieft even meeging om nog na te praten.

Terug in de boegspriet heeft Jesse nog een speech gehouden (opgenomen door Martin) hebben we nog wat gedronken en zijn daarna allemaal naar huis gegaan.

Het was zoals gezegd weer een enorme leuke dag en fijn om mee te maken. Dankzij de goede organisatie van Peter was het weer volledig geslaagd.

Coert Klaasman

Deel deze post